Zo creëert u meer ruimte in uw woning?

Ruimte, ruimte, ruimte! Meer ruimte creëren kans soms nog best een uitdaging zijn. Vooral met meerdere mensen in huis en de spullen die blijven toenemen. Lees verder en ontdek de nodig tips en tricks om weer wat ruimte te creëren in uw woning!

Kasten

Iedereen heeft kasten, meer is soms zelfs nog beter. Kasten in huis zorgen er namelijk voor dat het opgeruimd is. Om meer ruimte te creëren dan is het effectief om een extra kast aan te schaffen of een kast te plaatsen onder de trap.

Dubbele functies

Als u meubilair aanschaft met extra functies kan dit veel ruimte schelen! Denk dan aan een bank met lades of een salontafel waarin opberg ruimte is. Een bed met lades eronder is ook erg populair. Het mooie van meubilair met meerdere functies is dat het niet opvalt dat u daar alle ‘troep’ heeft opgeborgen!

Hoogte

Als u hoogte heeft in uw huis, maak daar dan zoveel mogelijk gebruik van! Dit betekent hoge kasten en bedden. Het is ideaal om een hoogslaper in een kleinere kamer te plaatsen met daaronder het bureau of een kledingkast.

Opklapbare meubels

Alles kan ook opklapbaar! Meer ruimte creëren is dan veel makkelijker. Denk aan een opklapbaar bed of klapstoelen. Het moment dat ze niet worden gebruikt kunt u ze zo weer opbergen.

Lampen

Met lampen kunt u de ruimte groter laten lijken! Als u in plaats van één lamp, meerdere neerzet om zo de ruimte gelijkmatig te verlichten oogt dit ruimtelijker. Dit is vooral ideaal in ruimtes met beperkt daglicht. Zo kunt u handmatig ruimte creëren.

Daglicht

Als u een ruimte heeft met veel ramen, laat de zon dan lekker naar binnen schijnen. Meer licht betekent meer ruimte. Dit effect kon u natuurlijk al ervaren met de lampen, maar daglicht is altijd fijner. Neem de kans als het kan!

turned_in_notInspiratie
turned_in,
Lees ook eens:
Menu