Hoe onderhoud ik mijn bank?

Het is belangrijk om goed voor uw meubels te zorgen. De bank is waarschijnlijk uw steun en toeverlaat in huis. Ook worden er waarschijnlijk gezellige avondjes en momenten van rust op ervaren. Een mooie bank is dan fijn. Uw bank onderhouden dus!

Stoffen banken

Vuil kan zich makkelijk verstoppen in het textiel van een stoffen bank. Uw bank onderhouden is dan ook erg belangrijk. Schud regelmatig uw kussens op en maak gebruik van een textiel tondeuse. Een textiel tondeuse wordt ook wel een pluizenkam genoemd. U kunt het gebruiken om stof, bolletjes wol, haar en pluisjes te verwijderen. Na een tijdje kan uw bank gaan pillen en hiermee kunt u dat voorkomen. Ideaal voor uw stoffen bank dus!

Leren banken

Een leren bank onderhouden verschilt weer van een stoffen bank. Vergeleken met een stoffen bank is het juist heel eenvoudig om vuil te verwijderen. Leer is namelijk vlak waardoor het niet in de bank trekt. Neem een vochtige doek en haal die erover heen. Na een aantal jaar kunnen er plooien zichtbaar worden in het leer. Uw leren bank onderhouden door het materiaal in te vetten is dan essentieel. Het kan namelijk een mooi effect geven, maar niet iedereen is er dol op. Uw bank onderhouden kan dit verhelpen.

Vlekken verwijderen

Het overkomt iedereen dat er wordt gemorst op de bank. Bij het morsen van een vaste substantie moet u dit gelijk verwijderen. Als het gaat om een vloeibare substantie kunt u dit voorzichtig droogdeppen met een schone doek. Ga niet wrijven! Dit zorgt ervoor dat het juist in de stof trekt.

De plek van uw bank is ook belangrijk als het gaat om uw bank onderhouden. Direct zonlicht of de verwarming kan invloeden hebben op de kleur van uw bank. Denk dan ook van te voren goed na waar u de bank wilt plaatsen. Zo heeft u langer plezier van uw aankoop!

turned_in_notDoe het zelf
turned_in, ,
Lees ook eens:
Menu