Neem deze tips mee bij het inrichten van je huis

Je huis inrichten is leuk maar ook lastig. Er zijn ook zoveel opties! Verschillende kleuren, materialen, vormen en trends. Waar te beginnen? Lees verder en kom erachter welke tips je daarmee verder kunnen helpen.

Inspiratie

Zorg voor inspiratie! Je huis inrichten zonder te weten wat je nou eigenlijk mooi en leuk vind wordt vrij lastig. Doe inspiratie op in woonwinkels, woonmagazines en tv-programma’s. Online is ook heel veel informatie te vinden over het inrichten van een huis. De app pinterest is een voorbeeld daarvan, het is een bron van inspiratie! Nadat je inspiratie op hebt gedaan kun je een moodboard maken. Hiermee kun je al je wensen in kaart brengen.

Creatief zijn met licht en ruimte

Door lichte kleuren te gebruiken in je interieur versterk je het natuurlijke licht in je woning. Dit begint bij de juiste vloer. Een donkere vloer kan de ruimte kleiner laten lijken dan het is. Kies dan eerder voor een lichtere vloer. Als je geen grote ramen hebt, kun je spelen met lampen. Je huis inrichten door meerdere lampen op een speelse wijze te combineren, oogt de ruimte groter.

Persoonlijk

Decoratie geeft een persoonlijke touch aan je woning. Neem hiervoor de tijd! Koop niet alles gelijk in maar kijk met de tijd wat je mooi vindt en bij je past. Zo creëer je jouw eigen interieurstijl. Hang foto’s op, zet plantjes neer en souvenirs van al je mooie reizen. Persoonlijke dingen zullen altijd blijven. Zet daarom dierbare spullen en accessoires die jouw persoonlijkheid vertegenwoordigen.

Meubels

Je huis inrichten met meubels die bij je passen is beter dan iets kiezen dat in is maar niet bij je past. Zorg eerst voor alle basis meubels en kijk daarna verder naar wat je nog meer in huis wilt hebben en wat erbij past. Combineren is key en wordt steeds populairder. Creëer een gave look in je huis door bijvoorbeeld industriële lampen op te hangen met industriële stoelen aan de eetkamertafel.

turned_in_notDoe het zelf
Lees ook eens:
Menu